Spring til indhold
Hvad vores kursister siger om os...
Rated 5 out of 5

Jeg vil gerne skrive om helårsforløb henholdsvis Living By Nature og Bushcraft uddannelsen. Begge afholdt hovedsaglig af instruktør Jens Nybro.

Bushcraft Uddannelsen er moderne outdoor, med introduktion til værktøjs kenskab, ild og mad over bål, sovesystemer og overlevelse i trængte situationer. Dertil et Førstehjælps kursus, samt flere andre klassiske forløb, såsom kano og 72 timer overlevelses tur. Busshcraft uddannelsen bringer mig længere væk end jeg nogensinde har været før, nemlig på Kanotur i Canada.

Tidligere har jeg deltaget på Living by Nature Årskursus med tur i Sverige, hvor alt medbragt er fremstillet af naturlige materialer. Ingen kniv, værktøj, sovepose eller andet end hvad du selv lærer at fremstille.

Disse 2 ovenstående års kurser passer godt i forlængelse af hinanden, da de supplere hinanden godt. Den ene er moderne Bushcraft, den anden viden, der kan sidestilles med decideret overlevelse i naturen.

Jeg har oplevet, at blive introduceret til disse ting på en positiv og energisk måde. Der er altid en god stemning på holdene. Altid med læring, der har flyttet og udviklet og udvidet mit perspektiv på hvad Bushcraft er. Og hvad jeg vil med det.

Jeg kan derfor kun anbefale kurser med Jens Nybro, hvis du gerne vil fremad og syntes at det går for langsomt med dine egne ture ud i løvet.

Ruben
Rated 5 out of 5

På LBN har vi lært en masse skills, som vores forfædre har taget som selvfølgeligheder, men som vi fuldstændigt har glemt. Man kan godt lære at garve et skind på en weekend, men for at kunne det og blive god til det skal der bruges mange timer, så man skal regne med at bruge et del tid på det i løbet af året.

Man ser på naturen på en anden måde, ser resurser og muligheder, ting man kunne lave. Selve kurserne er hyggelige, og der er god instruktion så alle kan deltage. Alt starter fra nul, så alle kan være med, det betyder dog ikke at det er kedeligt, hvis man kan noget i forvejen. Disse skills bliver man aldrig færdig med, man kan altid blive bedre og man kan altid se andre måder at gøre tingene på.

Jeg kan varmt anbefale dette kursus. Jeg kommer ikke til at leve som stenaldermand i naturen, men jeg ved jeg kan og det gør, at jeg oplever naturen på en anden måde.

Kenneth Højgaard
Rated 5 out of 5

Kurset har været en fantastisk kontrast til ”hamsterhjulet” og har i den grad sat hverdagens faste vaner i perspektiv. Jeg oplevede at blive trukket ud af min komfortzone på en inspirerende, spændende og udfordrende måde, og har gennem året fået så mange nye kompetencer, fede bekendsskaber og skønne naturoplevelser. Men det bedste jeg står tilbage med, er det kæmpe boost jeg har oplevet at få i min selvopfattelse og i min tillid til hvad både min krop, mit sind og min kreativitet har formået at opnå indenfor så mange nye områder i og med naturen og fantastiske gamle håndværk.

Jeg kan på det varmeste anbefale kurset til alle som drømmer om at lære sig selv og naturen meget bedre at kende. En oplevelse for livet.. det lyder virkelig kliché.. men det var det virkelig..

Josefine
Rated 5 out of 5

Jeg blev undervist af Jens Nybro i bushcraft og nature skills gennem de sidste to år og har stort set lært mine outdoor færdigheder af ham i forløbet af to omfattende og intensive kurser. Jens er en meget dedikeret og yderst kompetent underviser som formidler sit emne med begejstring og altid en stor portion humor. Jens er altid direkte, kalder en spade for en spade og spilder ikke tid med floskler. Han er altid observant og fastslår tingene som de er og har dermed et godt øje for når man er ved at begå fejl inden der opstår ulykker. Jer har lært utrolig meget af ham og har altid følt mig tryk og i gode hænder. Jeg kan på det ypperste anbefale hans begavede undervisning og hans dygtige færdigheder som du vil have gavn af om du er nybegynder eller avanceret outdoor entusiast med mange års erfaring.

Jeg siger stor tak til Jens for hundredvis af kvalitetstimer i skoven sammen med ham, i sol og regn, stor vind og shelter ly, omkring bålet, med ægte bushcraft, friluftsliv og spændende projekter og ikke mindst med masser af grin og latter. Keep it simple!

Thomas Hilberth
Rated 5 out of 5

Jeg har under mit forløb på kurset ”Living by Nature” haft fornøjelsen af bla. at have Jens som instruktør. Jens er en ufatteligt dygtig instruktør der både har de praktiske evner såvel som den teoretiske baggrundsviden til at kunne lære folk hvordan man gør, men også hvorfor det netop er sådan. Jens har desuden en sans for detaljerne, hvilket han præger sine elever med. Hver gang man lærer et nyt skill kan man være sikker på at Jens anerkender det, men også at han kommer med konstruktiv feedback til hvordan man i fremtiden kan forbedre sig selv endnu mere, dette skaber et behageligt læringsmiljø, men hvor man også gennemgår en markant udvikling i både praktisk såvel som teoretisk forståelse for emnerne. På trods af Jens’ egen perfektionisme formår han at stille krav til den enkelte elev svarende til dennes niveau hvilket er med til at skabe et læringsmiljø hvor både nye og erfarende kan forbedre sig og føle forbedringen uden at føle sig hold op imod hinanden – med andre ord er Jens’ fokus at den enkelte elev oplever en forbedring fra start til slut. Så ønsker man at deltage i et kursus hvor detaljerne er i højsædet og man kan se en konkret forbedring, så kan jeg varmt anbefale Jens.

– Mathias Caspersen, Living by Nature årskursus Danmark 2021/2022

Mathias Caspersen